top of page

CIAS

Clean Indoor Air Solution

Dé oplossing voor u!

CIAS | Clean Indoor Air Solution

Het voldoen aan de ventilatienormen van de Nederlandse overheid is geen garantie dat de lucht in gebouwen voldoende vrij is van aerosoldeeltjes, (fijn)stoffen, pollen, virussen etc. Ook bij gebouwen die voldoen aan het Bouwbesluit kan bij intensief gebruik, zoals tijdens het sporten, de concentratie van aerosoldeeltjes flink toenemen. Dit is de belangrijkste conclusie van experimenten die de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft uitgevoerd in een fitnessruimte van het Studentensportcentrum Eindhoven. 

Hoofdonderzoeker prof. dr. ir. Bert Blocken concludeert dat een combinatie van ventilatie en innovatieve luchtreiniging een goede voorzorgsmaatregel kan zijn voor veilig en verantwoord sporten, zelfs tijdens de coronapandemie. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Building and Environment. 

 

Dat dit interessant is voor alle branches (kantoren, horeca, fitness, mkb, enz.) is niet meer dan logisch.

N.B. Scholen vechten trouwens al heel lang voor een hogere luchtkwaliteit in de lokalen.

Clean Indoor Air Solution Co2 meter Luchtkwaliteitsmeter CIAS Healthy Office Nederland 6-1.jpg
Luchtreiniger kantine 1.png

Blocken zegt: “De reinigers zijn efficiënt, ze maken een dure upgrade van bestaande ventilatiesystemen overbodig, en ze kunnen flexibel worden ingezet. Bovendien bieden ze uitkomst als we vanwege de kou minder makkelijk kunnen ventileren door ramen en deuren open te zetten”.

De oplossing

Healthy Office heeft hiervoor een uniek en innovatief concept ontwikkeld, genaamd: CIAS (Clean Indoor Air Solution). CIAS is de totaaloplossing om schone lucht in elke ruimte te creëren, aangepast door ons slimme systeem aan de inhoud van de ruimte, gebruik van de ruimte, het verkeer in de ruimte, tijdsduur van gebruik van de ruimte en de luchtkwaliteitsrisico's.

Het uiteindelijke resultaat, naast gegarandeerde schone lucht, wat wij hiermee kunnen bereiken is:

  • een flexibel systeem, die wij overal kunnen implementeren met kostenreductie tot gevolg (bv. er hoeft namelijk niet in elke ruimte de grootste oftewel duurste luchtreiniger worden geplaatst) 

  • Energiezuinig want het systeem draait alleen als de door ons ingestelde sensoren dit aangeven 

  • Door het gekoppelde datalogging systeem kunnen wij uw systeem bijsturen en finetunen waar nodig

  • Een gezondere binnenmilieu met als gevolg: minder uitval van personeel, verminderen klachten van hooikoorts, astma, luchtweg-allergieën, hoofdpijn en vermoeidheid, het vergroot de concentratie, verbetering van het afweersysteem van het lichaam en verhoging van de weerstand tegen ziekte            

 

Stappenplan

  • Neem contact met ons op

  • Plan een afspraak in

  • Wij komen persoonlijk langs op uw locatie

  • Er volgt een inventarisatie en analyse van de betreffende situatie

  • Wij werken dit voor u uit en maken op basis hiervan een offerte voor u

bottom of page