top of page

Luchtvochtigheid kantoor

Iedere werknemer heeft recht op een aangename, gezonde en veilige werkplek. Luchtvochtigheid op kantoor speelt daarin een niet te onderschatten rol.

Zowel thuis als op kantoor zou de relatieve luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent moet liggen. Te droge lucht is onaangenaam, maar ook te vochtige lucht is geen geschenk op kantoor. Planten in de kantoorruimte kunnen helpen om de vochtigheid in balans te houden.

Healthy-Office.nl zet hiervoor de kracht van planten in om problemen op kantoren op te lossen. De koppeling met de natuur is binnen van groot belang.

Luchtzuiverende planten 09.jpg

Dé natuurlijke oplossing 
voor de 'Healthy Office'

Er zijn veel problemen met klimaat in de binnenruimte zoals te veel CO2 of een te lage Relatieve Luchtvochtigheid. Dit laatste komt met name veel voor omdat bij de bouw van een kantoor vaak geen luchtbevochtiging wordt geïnstalleerd, wat ten koste gaat van een gezond kantoor klimaat. Dat geeft met name in de winterperiode veel gezondheidsklachten. Planten zijn de ideale oplossing om meer vocht in de lucht te brengen en koolstofdioxide uit de lucht op te nemen. 

De voordelen planten op kantoor:

  • Luchtvochtigheid: Geen klachten meer over pijnlijke of droge ogen, zere keel of hoofdpijn

  • CO2 / Koolstofdioxide: Groene bladeren nemen kooldioxide op uit de lucht en geven zuurstof af aan de lucht. 

  • Fijnstof en Vluchtige Organische stoffen (Eng: VOC): Beide zijn te omschrijven als vervuiling in de lucht die je niet wilt. Zowel fijnstof als ook VOS wordt moeiteloos door planten uit de lucht gefilterd.

  • Akoestiek: Planten hebben van nature de eigenschap dat ze geluiddempende werking hebben. Het terugdringen van de nagalmtijd is essentieel.

  • Stressreductie: Alle onderzoeken komen steeds weer tot de zelfde slotsom: planten helpen om sneller te herstellen van een stress-situatie en zorgen ervoor dat het algehele stressniveau lager is als de planten in de directe nabijheid en in het gezichtsveld zijn van een medewerker.

  • Kantoor decoratie: Zonder planten is je kantoor simpelweg niet gereed om in te werken. De meeste mensen kiezen eerder een groene ruimte dan een kale ruimte om in te verblijven als ze de keuze hebben.
    Mensen ervaren een ruimte met planten als een gezonde ruimte waarin ze graag vertoeven.

  • In combinatie met professionele luchtreinigers creëert u de ideale werkomgeving

bottom of page