top of page

Virus- en bacterievrije 
leef- en werkomgeving

U bent het als individu en/of werkgever verplicht om de veiligheid en gezondheid van uw bezoekers en werknemers te waarborgen, ook preventieve acties zijn hierin een belangrijk onderdeel van.

En toch wordt er te weinig gedaan om de lucht te zuiveren en te desinfecteren! Volgens de vele onderzoeken tot nu toe, hebben aangetoond dat bacteriën en virussen onder andere worden verspreid door de lucht. Volgens deze onderzoeken liften pathogenen (biologische ziekteverwekkers) mee op zwevende aerosolen en kunnen zodoende geruime tijd in de lucht aanwezig blijven.

In gesloten ruimtes, waarin zich meerdere mensen bevinden, vormen deze zwevende pathogenen een serieuze bron van besmetting.

UV-verlichting is al jaren een bewezen effectieve methode om pathogenen uit de lucht onschadelijk te maken.

Zeker nu Influenza en COVID-19 hebben laten zien wat de verstrekkende gevolgen kunnen zijn, is het verstandig om UV-verlichting aan te brengen in ruimtes waarmee gemakkelijk de lucht gereinigd kan worden.

Onze plafondunit is een UV-C luchtreiniging en luchtdesinfectie led paneel waarin lucht op innovatieve wijze wordt gereinigd én gedesinfecteerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van lucht filters, UV-C straling én fotokatalyse. Deze unit is volledig gesloten en zodanig geconstrueerd dat de unit zonder speciale veiligheidsvoorzieningen kan worden ingezet in publieke ruimtes om de aanwezige lucht te zuiveren en te desinfecteren.

Healthy-Office.nl | Luchtreiniging | Luchtdesinfectie | Luchtvochtigheid | UVC Led paneel 3 in 1

Werkingsprincipe

Onze unit geeft aan de onderkant hetzelfde licht als een bestaand LED-paneel, maar heeft daarnaast ook twee luchtfilters. Op de bovenkant van het paneel gemonteerd, onzichtbaar boven het systeemplafond, is een ventilator en een UVC verlichtingsbuis gemonteerd.

Door de inlaatopening wordt de lucht via de eerste luchtfilter aangezogen en deze wordt vervolgens langs de UVC verlichting geleid. Binnen enkele milliseconden zijn alle bacteriën en virussen gedood waarna de zuivere lucht via de laatste luchtfilter weer in de kamer wordt geblazen.

Het UVC licht wordt door de constructie van de lamp tegen gehouden, waardoor het voor de mens schadelijke UVC-licht dus nooit in de ruimte kan schijnen. De ventilator in deze lamp is tevens bijzonder stil; het valt niet op dat deze aan staat.

Door haar werkwijze is die LED-paneel zeer energiezuinig, veilig en luchtzuiverend. Bovendien is het paneel snel te plaatsen en kan het omgewisseld worden met een bestaand LED-paneel

Factsheet

Hieronder treft u een overzicht van enkele wetenschappelijke artikelen en onderzoeken aan, die de daadwerkelijke werking van UVC licht tegen virussen en bacteriën aantonen.

Voorbeelden

​PDF downloads

bottom of page